|UPDATE #4| Zorghuis Samen Wonen tijdens het Corona Virus

WEEK 19

De afgelopen week hebben wij uitgebreid stilgestaan bij de dodenherdenking, bevrijdingsdag en natuurlijk moederdag.

Op 4 mei hebben we een film gekeken van Anne Frank, is er een oorlogsverhaal verteld en hebben we de kranslegging op de Dam in Amsterdam via de televisie gevolgd. Aansluitend zijn we samen 2 minuten stil geweest om de oorlogsslachtoffers te herdenken.

Dinsdag 5 mei hebben we volop aandacht besteed aan bevrijdingsdag, we zijn hierbij in gesprek gegaan met onze zorgvragers om te horen wat ze zich konden herinneren van hun leven tijdens de oorlog. Door de lokale bakker zijn we verrast met heerlijke soesjes waarvan de zorgvragers erg hebben genoten, bij deze willen wij de lokale bakker enorm bedanken voor deze traktatie.

Als afsluiter van de bevrijdingsdag hebben we gezamenlijk genoten van het mini bevrijdingsconcert bij Zorghuis Samen. Dit werd door de zorgvragers en het personeel zeer gewaardeerd. Fijn dat er op deze manier aandacht word besteed aan de mensen die tijdens deze periode erg eenzaam zijn.

Op moederdag is er gevraagd of onze zorgvragers “andersom” aandacht zouden willen besteden aan moederdag, hiertoe is er naar wens en behoefte een cadeautje en een prachtig gedicht via de post verzonden aan hun kinderen. Voor onze zorgvragers hadden we iets lekkers tijdens de koffie en zijn er veel bloemen bezorgd voor de moeders. Bij het ontbijt hebben alle zorgvragers een roosje ontvangen.

Hieronder leest u het gedicht welke is verstuurd aan de kinderen van onze zorgvragers:

Lieve kind

Dit zijn erg vervelende, rare tijden.
Waarin we lichamelijk contact moeten vermijden.
Jou even niet zien hier in mijn kamer,
maakt mij direct een stukje eenzamer.

Maar ik wil toch graag iets positiefs melden;
Uit mijn gedachten ben je zelden.
Ik kijk uit naar de dag
dat ik je weer in mijn armen sluiten mag.

Nu komt moederdag eraan.
Ook dat zal dit jaar niet anders gaan.
Jij komt mij niet met een bezoek verblijden
En dat is een gemis voor ons beiden.

Weet dat je altijd bij mij bent in mijn hart.
Dat verlicht bij toch wel de smart.
En als straks de maatregelen versoepelen gaan.
Dan zal ik hier in de deuropening staan.

Ik zend je op deze manier een lieve groet.
Mijn lieve kind, het ga je goed.