| CORONA UPDATE #6 |

Bezoekersregeling Wonen:

Zoals u allemaal in de persconferentie van 24 juni heeft kunnen horen, zal met ingang van woensdag 1 juli wederom een versoepeling in de bezoekregeling plaatsvinden.
Ook binnen Zorghuis Samen willen we deze versoepeling graag toepassen.
De afgelopen weken heeft de versoepeling in meerdere fases plaatsgevonden en zijn we erg tevreden over het verloop hiervan.
Onze grote dank aan jullie als familie voor jullie medewerking en begrip.
Voor de komende tijd is het belangrijk dat we de adviezen op zullen blijven volgen en ons blijven houden aan de richtlijnen die opgesteld zijn door het RIVM.
Er wordt ten aanzien van de versoepeling onderscheid gemaakt voor bezoek door:

1. Directe familieleden, d.w.z. kinderen, kleinkinderen, broers en zussen
Zijn ten alle tijden welkom om op bezoek te komen

2. Overige bezoekers, d.w.z. overige familieleden, kennissen, anderen vanuit het sociaal netwerk
Bezoek is alleen mogelijk op afspraak, te maken via het algemene telefoonnummer 0599-241536

Het is mogelijk om te bellen voor een afspraak en om op bezoek te komen in de:
– Ochtend: tussen 10.30 uur en 11.30 uur
– Middag: tussen 13.30 uur en 16.30 uur
– Avond: tussen 19.00 en 20.30 uur

3. De raambezoeken blijven voor iedereen zonder afspraak mogelijk


Nieuwe invulling Dagbeleving i.v.m. Corona:

We zijn per 01-06-2020 weer met 4 zorgvragers begonnen op de dagbeleving en wel tussen 10.00 en 13.30 uur. Dit is allemaal naar wens en volgens de richtlijnen verlopen.

Vanaf 01-07-2020 zijn de maatregelen weer enigszins versoepeld en kunnen we binnen Zorghuis Samen dagbeleving bieden aan maximaal 6 zorgvragers per dag. Ook de tijden zullen dan weer zijn van voor de corona, dus van 09.00 16.00 uur.

Met maximaal 6 zorgvragers per dag kunnen we de anderhalve meter afstand garanderen. Ook zullenwe de hygiëne maatregelen in acht blijven nemen, zoals deze opgesteld zijn door het RIVM.

Wat betreft het vervoer is er een versoepeling afgekondigd en is er een advies om mondkapjes te gebruiken. Deze zijn aanwezig in de auto en er zal per zorgvrager gekeken worden of het noodzakelijk en wenselijk is een mondkapje te laten dragen.

We willen u vragen of u bij gezondheidsklachten als verkoudheid, hoesten, koorts contact met ons op wilt nemen. Dan is het namelijk niet mogelijk om naar de dagbeleving te komen.


Algemene Update:

In de afgelopen weken hebben we erg genoten van de mooie dagen die de zomer ons al heeft gebracht, door het groeizame weer is er voor de eerste keer gegeten uit onze eigen moestuin.

Ook zijn er bij ons de eerste kuikens geboren, u kunt ze aanschouwen door de foto’s te bekijken die onderaan dit bericht staan.

Op vrijdag 10 juli hebben we door middel van een heerlijke en gezellige BBQ het vakantieseizoen ingeluid en hierbij afscheid genomen van onze stagiaires. Alle zorgvragers, personeel & stagiaires hebben hier enorm van genoten.

Tevens hebben wij het kwaliteitsverslag af kunnen ronden, u kunt deze inzien door hier te klikken.